Gonny Kruisdijk

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Gonny Kruisdijk

Als tiener had Gonny al veel teken-opdrachten, voor winkels, de opera en tijdschriften. Daarna heeft ze creatief gewerkt met gehandicapte kinderen om vervolgens lessen te geven in vrij quarelleren. Ze beheerst vele technieken, die zij ook in haar beroep als theater grimeuse gebruikte. Maar de religieuze kunst heeft haar het meest geïnspireerd, zij heeft onder andere illustraties gemaakt voor het tijdschrift Seasons met daarin al oude middeleeuwse schilderingen en fresco effecten. Ze heeft lang les gehad en veel gemaakt in de Boeddhistische traditie en toen zij in de Franse Morvan ging wonen, gebruikte ze diezelfde techniek voor illuminaties.

Wat betreft de kunst is Gonny autodidact. Ze kende echter wel leermeesters zoals Andy Weber, Traditionele Tibetaanse Tankha's. Het liefst werkt ze met verschillende soorten verf, bij voorkeur zelfgemaakte en op verschillende ondergronden. hout, canvas en papier. Aardetinten en oude kleuren hebben haar voorkeur. Haar inspiratie vindt Gonny in de middeleeuwen. Doordat zij in een oude pastorie terecht kwam, zijn de Boeddhistische afbeeldingen vervangen door middeleeuwse schilderingen. De omgeving ademt rust en ruimte.

 

In de Franse Morvan heeft Gonny Kruisdijk twee chambre d'hôtes in een oude pastorie. Een pand in oude sfeer dat samen met de goede zorgen van Gonny garant staat voor een heerlijke vakantie. Meer informatie hierover op onze pagina "Logeren bij de kunstenaar" Voordat zij naar Frankrijk verhuisde was zij in Amsterdam werkzaam als theatergrimeuse. De overgang van het hectische leven in Amsterdam naar de rust van het franse platteland is magisch. Ze woont er alleen en heeft erg veel leuke contacten, met de mensen in het dorp en met andere kunstenaars. Haar atelier leent zich voor vele activiteiten. Het is de oude sacristie! Gonny geeft er o.a. cursussen illuminatie/miniatuur schilderen, oude verftechnieken en eventueel vilten. Hierover leest u meer op onze cursuspagina. Tegenwoordig maakt zij ook prachtige houten gebruiksvoorwerpen, brood- en serveerplanken en meubeltjes die zij in haar brocantewinkel verkoopt.

 

Bekijk het fotoboek van Gonny. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Gonny werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor Gonny achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

U bent van harte welkom in het atelier van Gonny. Gewoon even aankloppen. 22 Rue de l'Europe, Cussy-en-Morvan.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •