Jessie Mooy

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Jessie Mooy


Jessie Mooy volgde de Academie voor Schone Kunsten in de richtingen schilderen en beeldhouwen.  Nu werkt zij voornamelijk in keramiek.  Het liefst met klei, die zij na een onderglazuur beschildert, het liefst als de klei nog wat vochtig is.  Favoriete kleurenschema's heeft ze niet, al werkt ze graag met heldere kleuren.  Vele uiteenlopende zaken inspireren Jessie. 


De laatste keer dat zij een bezoek bracht aan Chartres bijvoorbeeld, was ze diep onder de indruk van de manier waarop de flora en de fauna zijn weergegeven in de glas-in-lood ramen van de kathedraal aldaar.  Een andere keer is het weer de vorm van en bloem die aanzet kan geven tot het maken van een vaas.  Daarnaast zijn het Franse licht, de zon, de helderheid van de dag en de rijke geschiedenis van dit land met zijn kunst en kunstenaars een geweldige bron van inspiratie.


Het vrouwelijke, de vrouwelijke vormen zijn een wederkerend thema in Jessie's werk.  Via haar keramiek drukt zij de eenheid van het vrouwelijke met de natuur uit.  Dit vrouwelijke aspect vindt men ook in haar werk over flora en fauna en suggereert dat we allemaal tot dezelfde grote familie behoren in de cosmos.  Beelden van vrouwen die in insecten veranderen, of vazen die bloemen hebben als handvat.  De techniek raku zorgt voor een craquelee in het glazuur, als hele fijne adertjes, die het beeld nog benadrukken.


Jessie woont en werkt in de Franse Dordogne.  Zij werkt hier graag, het landschap en de kleuren zijn er prachtig en zij heeft moeite te werken waar de omgeving niet mooi is.  In de Dordogne geniet zij volop van de natuur, de wolken en de omgeving.  Jessie geeft vanaf september 2010 ook cursussen keramiek en schilderkunst.  Meer informatie hierover vindt u op onze pagina cursussen.  U kunt ook bij Jessie vakantie vieren, informatie hierover vindt u op de pagina "Logeren bij de kunstenaar".

Bekijk het fotoboek van Jessie.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Jessie werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.   Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Jessie is op afspraak geopend voor publiek.  Atelier La Tour des Bidoux, Les Bidoux, 24600 Riberac. Tel: +33(0)553909138.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •