Nirdosh Petra van Heesbeen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Nirdosh Petra van Heesbeen


Voor Nirdosh van Heesbeen was de keuze voor de Franse Cher een logische keuze.  Hier kent men al sinds de 13e eeuw een grote kleitraditie.  Men vindt hier zeer goede gresklei die al eeuwenlang gebruikt wordt voor een grote produktie van basale produkten als melkkannen, oliekruiken en inmaakpotten.  Daarnaast zijn er in dit gebied volop bossen die het hout leveren voor het stoken van de enorme ovens.  Door dit alles heeft dit gebied een grote aantrekkingskracht op keramisten vanuit de hele wereld.


Nirdosh studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te 's Hertogenbosch, afdeling keramiek.  Sinds haar afstuderen aan de Academie werkt zij als keramisch kunstenaar.


Nirdosh is gefascineerd door de mogelijkheden van klei en vuur.  Klei, volgzaam en kneedbaar, inspireert haar.  Haar werk, dat bestaat uit gresklei of porselein en dat is gedraaid op de draaischijf, stookt zij in gas- of houtgestookte ovens op een temepratuur van 1300 graden.  Zij vind het belangrijk dat er sporen van het vuur achterblijven in haar werk.  Inspiratie wat betreft de vormgeving en decoratie-technieken vond Nirdosh in haar reizen naar Frankrijk, Duitsland, India, Thailand en China.  In haar werk in het platte vlak, de zogenaamde experimentele calligrafie is "beweging" het sleutelwoord.  Daarin werkt zij met inkt- en collage technieken.


Haar kleurenpalet, ontstaan door haar manier van werken, bevindt zich in de okertinten en aardkleuren.  De kleur van het glazuur is celadon.  In Frankrijk en in Drenthe is het vooral de stilte die invloed heeft op haar werk.


Nirdosh is lid van de NVK.

Bekijk het fotoboek van Nirdosh.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Nirdosh werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


De ateliers van Nirdosh in de Franse Cher en het Nederlandse Drenthe zijn geopend op afspraak en tijdens kunstroutes.  F: 0033-2-48.79.04.01  Nl: 0031-521.357819.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •